Åh vad det är synd om mig

Idag skulle jag mött Jenny, Jessica och Lollo och ätit ljuvlig pastasallad på ett av våra favoritställen, men jag har fått influensan och sitter istället uppkrupen i soffan iklädd raggsockar, mysbrallor och stickad kofta och fryser så jag hackar tänder. It suck´s!
Även sönerna Kevin och Hugo är hemma ifrån skola och dagis. Kevin har halsfluss och Hugo rosslade och snorade så igår kväll att jag beslöt mig för att hålla honom inne. De har dock inte alls ont av att vara sjuka, för då får de spela tv-spel och dator hela dagen. Nästan i alla fall. Ett lätt sätt att hålla barnen isolerade i varsitt rum, så de inte smittar ner resten av familjen.
Själv försöker jag hålla min febervärkande kropp uppe ett tag till här i soffan, eftersom Nova inte vill sova middag ännu trots att hon varit vaken jättelänge. Min knubbiga lilla troll-unge! Om en vecka är hon redan tre månader.. Tiden går alldeles för fort.

Apropå tid så måste jag verkligen få iväg  inbjudningarna till dopet idag! Det är bara lite drygt en vecka kvar och jag har inte ens bokat lokalen som vi ska vara i efteråt. Till och med maken börjar oroa sig så smått över att vi inte ska ha någonstans att vara med dopfikat. Vi är så stor släkt att vi omöjligt kan vara hemma hos oss. Om alla kommer så blir vi över 50 personer.
Om jag ska vara helt ärlig så är det lite med flit jag väntat till sista sekunden med att skicka ut inbjudningarna. Jag hoppas att några kanske inte kan komma pga den sena inbjudan och att folk har andra planer *skratt*.
Och får vi inte tag i någon fika-lokal, så får vi väl helt enkelt knalla upp till grillplatsen som ligger i skogen precis bakom kyrkan och dela ut korv med bröd och kaffe på thermos.
Jag vet att ni tror att jag skojar nu, men det gör jag inte.

Det är ju så oväntat också.

Vem skrev texten?!

Tryckte i mig en påse Dietorelle igår.
På baksidan av påsen står det: "Kan ha laxerande effekt."
KAN ha laxerande effekt??!!  KAN ha...?!

Måndag minsann...

Vart tog helgen vägen? Såhär snabbt har den väl aldrig gått. Men de säger ju att tiden går fort när man har roligt!

Fredag var det mys i soffan med allt som hör till: chips, dricka. filtar, kuddar och film. Stora pojken som varit  på disco kom stolt hem och berättade att han vunnit alla tävlingarna.
Jag som trodde att han menade danstävlingar kunde inte ha haft mer fel... Han hade vunnit alla "äta-chips-och-godis-snabbast-tävlingarna". Okej. Den talangen har han definitivt fått ifrån mig.

Lördag var det obligatorisk helgstädning hemma, skjutsa stora dottern till barnkalas och laga tacos tillsammans.
Vid sjusnåret skulle jag bara gå till affären en sväng, samt hämta dottern hos bästa kompisen som bor lite längre bort i samma radhusområde. Blev inbjuden på kaffe, som blev till ett glas rött och stannade lite längre än beräknat ;-). Gud vilka trevliga och spontana människor det finns!
Våra döttrar har varit kompisar i tre år, men det är först nu som vi föräldrar börjat lära känna varandra lite bättre. Fattar inte varför vi inte pratat mer tidigare. Så typiskt svenskt att inte vilja tränga sig på tror jag, men på det viset missar man ju så många tillfällen att lära känna nya vänner.
Hade hur som helst en urtrevlig kväll!

Söndag var det start för simskolan igen. Jag, stora dottern, hennes bästis samt bästisens mamma och lillebror åkte tillsammans till badhuset  och ungarna hade jättekul där. Vi mammor satt vid sidan av poolen och samtalade om ditten och datten och fick snart sällskap av vännen L vars son också var på simskolan. Vännen L är  en ganska frispråkig människa som kläcker de underbaraste kommentarer emellanåt, och när jag satt och undrade över simskolelärarens ålder så svarar L snabbt:

- "Jag vet inte hur gammal hon är, men jag undrar varför människan inte har rakat muttapären ordentligt! Det växer ju utanför baddräkten! Hade en annan varit simskolelärare så hade man ju suttit såhär framför spegeln med rakhyveln.." (Demonstrerar genom att sätta sig bredbent med en låtsasrakhyvel i handen.)
Åh vad vi skrattade!

Vilken härlig helg och vilka härliga vänner man har!
RSS 2.0