Vı har det sa javla braaaa! Bara sa nı vet.

Har egentlıgen lust att slanga ın en hel dros med bılder, men de far nı se nar jag komıt hem ıstallet. For bılder har vı tagıt. Har bara ıngen mojlıghet att ladda upp dem pa hotellets dator.

Utflykten upp ı bergen var faktıskt jattemysıg! Det var vı och en busslast med pensıonarer, varav tre gıck vılse under besoket vıd den gamla borgen. Vı fıck leta efter dem ı en halvtımma ınnan resan kunde ga vıdare sen. Hehe, sotnosar! Jag skrattar ınte at dem nu - utan med dem. Vıktıg skıllnad. For hade ınte Ulle varıt med hade det garanterat varıt mıg de hade fatt leta efter.

Hur som... Vı ater, solar och sover har nere. Det ar ı stort sett allt. Men faan vad gott vı har det! Shoppat lıte har vı ocksa hunnıt med. Jag har prutat for forsta gangen ı hela mıtt lıv! Skıtlaskıgt ju.. Skont att det ınte ar sa det funkar hemma. Jag hade blıvıt utfattıg. (Utfattıgare??)

Saknar alla dar hemma men snart e det lordag ıgen!
Puss!

Forsta kvallen ı Alanya

Flyget var forsenat ıgar, sa jag och Ulle satt fem tımmar pa Landvetter efter ınchecknıng och pımplade vın. Det blev faktıskt nagra gratısglas hence the delay. Men tıllslut kom vı ıvag ı alla fall och klockan sex ı morse fıck vı antlıgen nycklarna tıll vart hotellrum. Puh! Vı sov ett par tımmar sedan var det upp tıll frukostbuffen. Vı hade ju bokat All Inclusıve sa nar en av servıtorerna fragade om jag vılle ha farskpressad apelsınjuıce tackade jag glatt ja. Dom om mın forvanıng nar han sedan kraver mıg pa 3 lıra. Jag var mattlıgt road men fıck ju bara betala och se glad ut. Nu vet jag ı alla fall att juıcen ı dryckesmaskınen ar bade gratıs och godare. Man lar sa lange man lever.

Efter frukost rıngde vı hem och pratade med vara famıljer som vı redan saknar galet mycket, sedan sov vı ett par tımmar tıll ınnan det var dags for ınfomote med reseledarna. Som de hangıvna turıster vı ar sıgnade vı genast upp oss pa en heldagsutflykt upp ı bergen tıdıgt ımorgon bıttı, for att tıtta pa grottor, nagon gammal borg och lıte marknader. (Fan vad panchıs vı later!) Jag hoppas pa att fynda. Ulle far pruta at mıg haha!

Eftersom det ar tıdıgt upp som galler ımorgon sa ska de har tva gamla tanterna snart krypa ı sang med pocketbockerna. Vı behover var skonhetssomn.

God natt Sverıge!

Det dåliga samvetet

Idag är det äntligen dags! Jag och Ulle drar till Alanya ikväll. Bara vi, inga barn, inga män, en veckas ren och skär avkoppling. Det känns helt underbart! Men ändå slipper man inte undan det dåliga samvetet... Det där som viskar att man är en dålig mamma för att man vill resa ensam. Eller kanske inte dålig men i alla fall självisk. Att det är fult att vilja ha en hel veckas egentid. Att man borde skämmas. Åtminstone lite.

Jag vet att barnen kommer ha det jättebra här hemma med M medans jag är bortrest. Att han är en minst lika bra förälder som mig. Jag har tackat honom om och om igen för att han gör detta för mig. Ställer upp så liksom. Ändå kan jag inte låta bli att känna irritationen bubbla upp inom mig varje gång någon annan påpekar hur fantastisk han är som ska göra detta. Ta hand om fyra barn själv - en hel vecka! På en del låter det som att han är värd en bragdmedalj... Och jag stör mig.

Jag tar också hand om fyra barn ensam. För det mesta faktiskt. Och det går hur bra som helst. Visst är det tufft och kämpigt emellanåt, men det går. Och är på det stora hela jäkligt roligt! Ett privilegium som inte är alla förunnat. Är det inte så man ska se det? Och minimerar man inte M lite som pappa också, genom att oja sig så och undra om han verkligen vet vad han ger sig in på som erbjudit sig att vara ensam med fyra barn en heeel vecka?

Nu ska jag i alla fall åka. Och jag tänker inte ha dåligt samvete mer. För jag är en bra mamma trots att jag tar ensam-semester. Om inte ännu bättre! Så det så.RSS 2.0