Är det verkligen snart höst igen?

Kan inte fatta att det är sista dagen på juli månad idag. Och att Maken har sin sista semestervecka för den delen. På måndag är det bara jag och kidsen igen, i ca tre veckor tills skolan börjar, både för dem och för mig faktiskt. Jag tänkte fortsätta läsa upp mina gymnasiebetyg men inte på distans nu, utan på komvux inne i stan. Motivationen är på topp igen och det känns bra.

Så som sagt, augusti i morgon då!? Jisses.
Veckorna har gått fort. Denna veckan har grillkvällar åter varit ett genomgående tema. Grill med übertrevliga grannar, grill hos syrran och hennes familj i Kinna och ikväll hos några andra goda vänner här i radhusområdet. Jag älskar sommaren! På hösten och vintern försvinner folk in i sina hus och det blir inte alls samma naturliga umgänge och gemenskap. Fasligt synd tycker jag, men är det inte väldigt svenskt?


Våra grannar Jörgen och Julia som tog initiativet till en grymt trevlig grillkväll i längan!

Nu ska jag återgå till projekt StädahusetförihelvetePetra innan Maken kommer tillbaka från... (gissa?).. golfbanan ja.

Golfänka igen

Why oh whyyyyy sade jag "ja" när Maken frågade om det var okej att han började golfa, den där dagen för ett par år sedan?!? Varför??


Svaret på den frågan är kanske rätt enkel. Jag hade ingen som helst aning om hur mycket tid det där jäkla golfandet tar... Det är inte en hobby om du frågar mig. Det är en sjukdom.


Och nu sitter jag här ensam med fyra kids igen, suck.
Eller nej, rättelse: Tre kids. En lämnade oss i morse för en veckas vildmarksläger på Orust. Fy fan. Tio-åriga dottern har inte mycket gemensamt med sin mor, hehe.. Mig hade du fått hota med en pistol mot tinningen om du skulle fått iväg mig på något som hade med friluftsliv att göra i den åldern! Och så är det än idag. =) Men Nellie älskar allt sånt! Jag hoppas att hon får en minnesvärd och rolig vecka nu bara och inte drabbas akut hemlängtan. Det kan vara lite jobbigt att sova borta så länge tycker hon. Vi får väl se hur det går.


Och vad ska jag och de andra tre hitta på idag då? Det blir väl till att hänga på altanen på baksidan och låta ungarna svalka sig i gummipoolen antar jag. Ikväll blir det grill med goda grannar i vår länga i alla fall! Ser fram emot det!

Viktigt om barnförsäkringar!

Jag är en ganska aningslös person. Tänker (som de flesta skulle jag tro) att olyckor, sjukdomar och annat drabbar "alla andra" men inte mig och min familj. Men visst har jag tecknat försäkringar ifall olyckan ändå skulle vara framme, givetvis! Hemförsäkring, bilförsäkring, sjuk och olycksfalls-försäkringar på barnen osv.

Det är bara det att man aldrig tittar närmare på dem förrän det är försent. Inte jag i alla fall. Till alla försäkringar man tecknar finns ytterligare "tilläggsförsäkringar" att välja - ett alternativ jag sällan funderat mycket över. Grundförsäkringen borde ju vara tillräcklig brukade jag tänka. Och egentligen tycker man ju det. Men så är det INTE. Snälla kom ihåg detta!

Det är så himla mycket som INTE omfattas av grundförsäkringen och som man kanske aldrig tror att man kommer stöta på. Förhoppninsgvis gör man inte heller det - men OM det skulle vara så, så är det fruktansvärt mycket pengar man går miste om! Och tycka vad man vill om pengar, men nog sjutton förenklar de en hel del i tillvaron.

Hade jag haft en tilläggsförsäkring på min äldsta dotter så hade hon haft betydligt mycket mer pengar på sin bankbok vid det här laget. Och jag känner mig så himla skyldig. Och dum. För inte trodde jag när hon föddes att hon skulle få diagnosen Aspberger/ADHD (Täcks endast av tilläggsförsäkring). Inte heller trodde jag att hon redan vid 9 års ålder skulle få Struma (Jepp..Täcks endast av tilläggsförsäkring det med.) Och det är alltså inga småsummor jag talar om här, utan stora beloppp med svenska mått räknat, som förmodligen hade gjort både hennes och vår tillvaro lite lättare vid motgångar som hänger ihop med hennes sjukdomsbild.

Men det är lätt att vara efterklok.

En annan tilläggsförsäkring jag skulle vilja slå ett slag för när jag ändå håller på är den så kallade "Drulle-försäkringen" som man kan ha på hemförsäkringen för några ynka extra kronor varje månad. Har du barn är den ett måste! DET lärde jag mig ganska tidigt i alla fall. :)

Har du "Drulle" så är det inte hela världen om ungarna stoppar in en macka i DVD´n, sparkar en fotboll genom fönsterrutan eller taggar sitt namn med STORA bokstäver och spritpenna på 14 radhus i ditt område. (Ja, detta vet jag av egen erfarenhet...) För då omfattas även sådana små "olyckor" av hemförsäkringen - TACK OCH LOV!
RSS 2.0