En "Petra"...

Om du slår upp Petra i Svenska Akademins Ordlista, så står det:
Dumfan som aldrig tänker innan hon öppnar käften. Kan ha en släng av Tourettes.

Det är jag rätt säker på.


I radhusområdet där vi bor grejas det för fullt såhär på sommarhalvåret. Det är ommålningar och fasadbyten, byggställningar till höger och vänster och det vimlar av karlar i blåställ som gärna kör en ganska grov jargong när man går förbi. Givetvis alltid med glimten i ögat, men till och med jag blir lite generad emellanåt faktiskt. Tro´t eller ej.

I alla fall. Vi tänkte höra med firman som grejar grannens hus nu om de kunde tänka sig att fixa vår fasad också, så idag när jag varit med Nova på lekplatsen så stannade jag till vid gubbarna i blått för att få lite info.

- Jo, det är så att vi också skulle behöva renovera vår fasad och jag tänkte höra om ni hade möjlighet att ta det jobbet med eller om ni är fullbokade en lång tid framöver.

- Det ska nog inte vara några problem lilla damen.

- Eh nähä, vad bra! Vad gör jag nu då? Finns det någon här som kan ge mig ett nummer kanske?

Unisont massgarv ifrån tre karlar med snuskig fantasi bryter ut.

Jag: Det där lät fel.


Innan jag flydde fältet fick jag ett visitkort i handen, så Maken blir nog glad ändå. Trots att jag just bett tre främmande män om ett nummer.


Det är visserligen lätt att glömma

Note to self:

Du har fyra barn Petra. 
Lägg förihelvete inte en vit duk på köksbordet.Note to self 2:

Om du nu ska envisas med att lägga på en vit duk,
ta förihelvete bort den innan frukost.

Dieten

Jag tänkte avlägga en liten lägesrapport om mitt dietande igen.
Det går svinbra, tackar som frågar.

Efter gårdagens bravader smaskade jag i mig först en Magnum Strawberry White (som för övrigt måste vara den godaste glassen på åratal) samt ett halvt glas rödvin på Evas altan lite senare. Hon hade sett mig jaga förbi efter Nova X antal ggr under dagen och tyckte nog att jag kunde behöva det.Så nu har jag ändrat reglerna. Diet för mig innebär alltså nu att man endast får intaga en glass, samt ett glas vin/öl varannan dag. På sin höjd varje. Sedan så får man bara äta godis fredag/lördag/söndag.

Om man kör på för hårt med dietandet i början så blir det nämligen lätt att man inte orkar med det har jag hört, och det vill vi ju inte ska hända!PS. Det är givetvis okej att äta mat också och inte BARA en glass och ett glas vin alltså. Om nu någon inte förstod det.

RSS 2.0