Cirkus, utbrytarhamstrar och bäverjakt i radhuslängan!

I lördags drog ju som sagt delar av den här cirkusen på cirkus. Både jag och Nova var spända av förväntan och jag måste säga att Brazil Jack levererade. Det var tjusiga kostymer, halsbrytande akrobatik, jonglörer, träsmak i röven, sockervaddsklet och popcorn i strutar - precis som det ska vara!
 
Till min stora förvåning var det clownerna som roade mig mest. Vaddå avdrag på vuxenpoängen liksom! Jag skrattade så jag fick ont i kinderna och undrade varför jag aldrig hade gillat dem som barn. De var ju hysteriskt kul!
 
Så om jag ska klaga på något så får det bli bristen på djur. Cirkus för mig är förknippat med exotiska djur av alla de slag. Kameler, elefanter, lejon, tigrar osv.. På Brazil Jack fanns det bara hundar och hästar. Visserligen väldigt söta hundar och hästar som gjorde massor med häftiga konster, men ändå. Inte så värst exotiskt.
 
 
 
 
 
Lördag kväll hade Kevin sleep over här hemma och jag fick besök av goda grannar och vänner som droppade förbi efter maten. Min ena granne, Stefan, som är ute och springer mycket i skogen var eld och lågor över en bäver han tydligen hade siktat tidigare under dagen, i närheten av slingan precis där vi bor. Jag var väl inte riktigt lika exalterad över detta och nu är jag ingen bäver-expert heller, men som jag förstod det så är de rätt ovanliga i skogarna här omkring varför detta var lite speciellt. Efter en stund hade han lyckats engagera de andra karlarna i radhuslängan såpass att de bestämde sig för att dra ut på bäverjakt. De fick till och med Kevin och hans kompisar att nyfiket slita sig från filmen de såg på och hänga med ut på äventyret!
 
Rustade till tänderna med pannlampor, hjälmar, flytvästar, gummistövlar, sopborstar och stekspadar(!) gav de sig iväg i samlad trupp och vi som var kvar skrattade rått och elakt.
 
(Jonas och Marianne precis innan gubbarna drog iväg på safari.)
 
Karlarna kom senare tillbaka tomhänta men vid gott mod, trots att en av dem hade lyckats trilla i bäcken under jakten och en hade lyckats ha sönder sin mobiltelefon. Lite svinn får man räkna med under en bäversafari antar jag. Och han som trillade i bäcken var förstås med tillbaka, de hade inte lämnat honom där.
 
Som om inte min lördag varit spännande nog vid det laget, så fick jag ytterligare en liten överaskning när jag sent den kvällen tassade upp för trappan till övervåningen. Alla ungar hade äntligen somnat och jag var redo att själv krascha i min säng... Men så ser jag en jättestor dammtuss på ett av de översta trappstegen och böjer mig ner för att plocka upp den med handen.
 
DÅ SPRINGER DAMMTUSSEN IVÄG! Rätt ner för trapporna pilar den och jag börjar skrika som en galning. Inser efter någon sekund att det är Novas jävla hamster som har lyckats rymma och kastar mig efter den. Det var inte så svårt att få tag i henne för hon verkade lika chockad som jag, så inom kort var hon tillbaka i sin bur igen. Hur den lyckats ta sig ut är lite av ett mysterium, men jag är ganska säker på att den ålat sig ut mellan gallerspringorna på buren. Jag har sett den försöka göra det förut några gånger och tänkt att det inte är mycket som ska till för att den ska lyckas. Vi behöver alltså en ny bur.
 
Detta var nämligen ingen engångsföreteelse visade det sig. I natt vaknade jag av att det krafsade mystiskt på golvet nedanför sängen och jag visste direkt vad det handlade om. Sockertopp, alias "Utbrytarkungen", var på rymmen igen! Fick lysa med lampan på mobilen så att jag inte skulle råka trampa på henne när jag klev ur sängen, skopade snabbt upp henne i handen och satte in henne i buren igen med en trött förmaning om att det var en jäkla tur att det var jag och inte Leif (katten) som upptäckte henne först. Vi får hoppas att hon förstod allvaret.
 

 
 
 
 
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0