Sommar, sol och koskit i hagen

Två av tre stämmer ju i alla fall och man kan väl inte kräva för mycket av den svenska sommaren antar jag. Fast det hade ju varit trevligt med lite stekande hetta och gassande sol, det hade det förstås. Speciellt nu när jag och barnen ska vara långlediga i hela 8 veckor till. För vad hittar man på under semestern om inte vädret är med en? 
 
Det är lite komiskt egentligen, att jag trots 15 års erfarenhet som förälder och med X antal sommarlov i detta land bakom mig, fortfarande står rådvill när regnet öser ner och den grå dimman tycks smyga sig in i både radhuset och de trotsiga små barnasinnena. Inspirationen bara bleknar bort.
 
Under de oftast ganska lätträknade soliga sommardagarna, när vindarna är varma, bina surrar och det doftar grillat ifrån var och varannan trädgård - då är det absolut inga problem att hitta på grejer! Då finns det så mycket mer man kan göra. Cykla, bada, ha pick-nick, spela kubb/krocket/brännboll, strosa på stan och käka en mjukglass osv. Saker som inte ens behöver kosta särskilt mycket (och det är också ett stort plus när man har fyra kids). Men dagar som den här - när regnet hänger i luften - då känner i alla fall jag mig jävligt oinspirerad.
 
Så tips om "hittepå" mottages tacksamt. Vad gör ni när sommarvädret är tråk?
 
Nova i Tunisien för ett par veckor sedan. Där sken solen. Då behövs inte mycket mer än sand och hav.
 
 
 
 
RSS 2.0