Min Facebook-sida är inte min dagbok!

Jag, precis som de flesta andra jag känner, har Facebook. Där loggar jag in någon gång (ibland flera gånger) per dag för att stilla min nyfikenhet och hålla mig uppdaterad kring vad som händer i vänner och bekantas liv. Klickar "gilla" här och där, kommenterar ett och annat inlägg, gratulerar på födelsedagar osv. Det är ett smidigt sätt att hålla kontakten med alla de människor jag tyvärr inte hinner ringa eller träffa så ofta längre.
 
Det ultimata sättet i dagens stressade samhälle skulle jag nästan våga påstå. Ett enkelt knapptryck blir på en sekund till: "Hej, jag lever fortfarande. Jag ser dig och jag bryr mig."
 
MEN, en viktig detalj som alla borde ha i bakhuvudet när de skummar igenom sina vänners Facebook-sidor är att den säger egentligen ingenting om hur personen i fråga faktiskt har det. Min Facebook-sida är INTE min dagbok. Det du ser där om mig och mitt liv är bara en bråkdel av vad som egentligen är jag. Den del jag låter dig se. Det jag väljer att visa. En fasad skulle man kort och gott kunna kalla det. Det som står och visas där är jag - absolut. Men bara en liten, liten del av mig och det som händer i mitt liv.
 
Tänk gärna på det nästa gång du tror att du känner mig bara för att vi är vänner på Facebook. Att det inte är en öppen dörr med full insyn i mitt privatliv. Snarare ett titthål. Nu är jag nämligen outhärdligt trött på ignoranta, trångsynta människor som uttrycker åsikter till höger och vänster om saker de egentligen inte vet någonting om.. Är det något du undrar, så fråga mig istället. Jag föredrar en rak och öppen konversation framför spekulationer baserade på halvsanningar!
 
 
 
 
 
 
Krale
2014-09-12 @ 10:24:34

Bra sagt!

Anonym
2014-09-12 @ 10:50:15

Väl sagt Petra! Ibland undrar jag vad för liv de lever som tror att allt som står på FaceBook är sant (eller det de tror att se sett mellan rader och bilder)

Harriet
2014-09-12 @ 14:42:17

Helt rätt! Det folk ser på FB är i stort sett oftast bara en fasad. Väl "talat" Petra!
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0