Mitt eftertraktade plommonträd

Den senaste tiden har det ramlat in förfrågningar från vänner och bekanta (Det är tydligen inte bara jag som vill gå ut och hänga mig i plommonträdet emellanåt) - så nu tänkte jag införa någon form av bokningssystem. Man får helt enkelt reservera en gren om man vill.

Grenar bokas på telefon 0709 903134 mellan kl 07:00-22:00
(Lunchstängt 12-13)

Vi kan inte på något vis garantera att grenarna håller då trädet bara är 6 år gammalt och flera tidigare försök har gjorts att hänga i dem, men alla är givetvis välkomna att testa lyckan ändå.

Koma

Ber om ursäkt för usla uppdateringar här på Le Blogg den sista tiden. Förklaringen är enkel.

"Hypotyreosunderfunktion av sköldkörteln
Den vanligaste orsaken till underfunktion av sköldkörteln är Hashimotos tyreoidit, en form av kronisk inflammation i sköldkörteln. Det är också en autoimmun sjukdom, dvs. det egna immunförsvaret attackerar sköldkörteln. Här skadar antikropparna sköldkörteln på ett sådant sätt att hormonproduktionen minskar.

När sköldkörteln inte kan bilda tillräckligt med hormon saktar ämnesomsättningen ner. Kroppen går på sparlåga, allting känns trögt, man släpar sig fram genom tillvaron.
Minsta kroppsansträngning gör en alldeles utmattad och man känner sig ständigt trött, hur mycket man än sover..."

Stundvis piggnar jag till och känner energin (nåja - lusten att göra något i alla fall) i kroppen igen. Då lyckas jag duscha, sminka på ett lite vaknare ansikte och ta mig för saker under några timmar. Men sen.. efteråt, då kollapsar jag. Bokstavligt talat. Rasar ihop i en hög i soffan och orkar inte ta mig upp på flera dagar. Det är hemskt. Och så tvärtemot allt jag vill! Jag VILL ju hitta på en massa grejer, med barnen och med mina vänner! Jag VILL orka ta tag i hemmet som förfaller! Jag VILL inte vara den här tråkiga, trötta, gnälliga mamman... :(
Jag är för fasiken bara 32 år! (Jaaa, BARA!) Gaaaaaah!!!

Så. Nu har jag gnällt färdigt. For now.

Över till roligare saker! Som mina underbara grannar till exempel. Alltså, på riktigt.. Det är galet hur otroligt fina människor det bor här på Runslingan och framför allt just kring våran länga. Jag har flyttat massor med gånger i mitt liv (17 närmare bestämt), bott till höger och vänster och självklart träffat på goa grannar många gånger förut. Men de grannarna jag har nu har verkligen blivit goda vänner. De är genuina, varmhjärtade och omtänksamma som få - och jag vill aldrig flytta härifrån. I alla fall inte utan dem. ;)


Kräftskiva med några av Runslingans Finest, hösten 2010


En gol-fetta te frôkost e inte helt fel
Jag känner mig lite LCHF-inspirerad den här morgonen. Och vad passar då bättre än en Golfetta? ;)RSS 2.0